terug

theater | 45 minuten

We leven in een wereld waarin het tempo met de dag wordt opgevoerd en iedereen geacht wordt dit bij te benen. Het leven is een race geworden, uitblinken het nieuwe normaal. WE DIDN’T START THE FIRE is een theatraal en muzikaal protest over die ontwikkeling; een fysieke voorstelling die tot stand kwam in een uitwisseling tussen de talenten van 39Graden en jonge professionals van de Toneelacademie Maastricht.

Makers Mees Walter en Anoek Oostenmeijer studeerden dit jaar af aan de Toneelacademie Maastricht.

concept en regie: Mees Walter & Anoek Oostermeijer | spel: Zara Nijzink-Laurie, Suzanne van Dort, Bob Willems, Raphaela Kemp, Dirk Oome, Reinout Bongers, Tara Barendrecht, David Roos | coaching: Moos van den Broek | productie: 39Graden en Podium Bloos

39Graden biedt jong talent het hele jaar door de faciliteiten om hun passie voor theater verder te ontdekken. Bijvoorbeeld door kansen te creëren om workshops te volgen, voorstellingen te zien, kennis te maken met professionele makers en podiumervaring op te doen. Het hoogtepunt ieder jaar is Festival 39Graden (7, 8 & 9 februari 2020). 39Graden vindt plaats onder verantwoordelijkheid van Podium Bloos.