terug

film/komedie/drama | 100 minuten

Op vrijdag- en zaterdagavond sluiten we de festivaldag af met de Belcrum Bios Buitenfilm op het plein van Podium Bloos. Op zaterdag geniet je onder de sterren van het droogkomische drama Women at War.

De vijftigjarige, onafhankelijke Halla is een vrouw met een missie. In haar eentje verklaart ze de oorlog aan de lokale aluminiumindustrie. Ze is bereid alles te riskeren om de ongerepte IJslandse hooglanden te beschermen die ze liefheeft. Maar dan krijgt ze na jaren plotseling bericht van het adoptiecentrum en kan ze haar andere grote wens in vervulling laten gaan: moeder worden.

Woman at war is ingezonden voor de Oscars 2019. De film van regisseur Benedikt Erlingsson (Of horses and men, 2013) zit vol spanning, actie, humor en muziek. In Cannes won de film de SACD Award – Cannes Semaine de la Critique.

“Buitenissig IJslands feelgooddrama van de maker van festivalhit Of Horses and Men (2013) is weer erg onderhoudend en prachtig gefilmd, met een fraaie hoofdrol van Geirhardsdóttir.” – ★★★★ VPRO Cinema

regie: Benedikt Erlingsson | met: Jóhann Sigurðarson, Halldóra Geirharðsdóttir, Jörundur Ragnarsson | IJslands gesproken, Nederlands ondertiteld

Belcrum Bios Buitenfilm is een samenwerking met Chassé Cinema.