Speeltijden

vrijdag

Festivalhart

19.30 - 22.00
gratis

zaterdag

Festivalhart

15.00 - 22.00
gratis

zondag

Festivalhart

12.00 - 17.30
gratis

Dansnest | Experiment LIJN

terug

Dans | doorlopend
Toegang gratis

Op één lijn zitten of recht tegenover elkaar staan, beide uitdrukkingen staan symbool voor een veranderende samenleving. Een lijn verbindt, maar kan ook eenheid splijten. Het experiment LIJN van Dansnest start aan het begin van LA Breda. Samen met de bewoners van de stad bewegen zij schouder aan schouder dwars door gebouwen, over pleinen en braakliggende terreinen. Het succes van hun experiment staat of valt met het vertrouwen dat de bewoners erin hebben. Het publiek is getuige, kan zomaar onderdeel worden, of rustig alles vanaf de zijlijn gadeslaan.

De dansers werken doorlopend op vrijdag, zaterdag en zondag op verschillende locaties. Ongetwijfeld zie je ze wel ergens aan het werk. Op vrijdag 29 juni om 19.30 uur is de officiële aftrap in het festivalhart. Op zondag 1 juli om 17.00 uur vindt ook daar de finale plaats.

Concept: Nana van Moergestel & Neel Brans | dans: Ischa Havens, Sammie Hermans, Charlotte Thyssen, Ivana Tomasevic | stagiaire Codarts: Kenji Nieuwenhuizen | artistiek advies: Moos van den Broek

Theaterwerkplaats Tiuri i.s.m. Dansnest | Masterclass Performing the City

Performing the City is een samenwerking van Dansnest met Theaterwerkplaats Tiuri. De spelers van Tiuri verkennen de fysiek ruimte van het festivalterrein. Moderne dans voert de boventoon, maar er wordt ook gebruik gemaakt van speelse elementen als freerunning en theater. De deelnemers presenteren zich op zondag 1 juli om 12.30 uur in een interactieve improvisatie met omstanders.

Dit programma is een samenwerking tussen Theaterwerkplaats Tiuri en Dansnest.