terug

theater | 60 minuten

”Tintelfris en adembenemend spel” – Trouw ★★★★★

‘Bloomsbury laat de virtuoze vaardigheden van een theaterduo zien’ – Parool

Kim Karssen en Florian Myjer duiken vol overgave in het gedachtegoed van de Bloomsbury Group, een excentrieke verzameling kunstenaars en denkers uit het Engeland van begin 20e eeuw met o.a. schrijfster Virginia Woolf en econoom Maynard Keynes. Een historisch verantwoorde voorstelling is het niet, maar wel een hyperpersoonlijke zoektocht naar de houdbaarheid van het gedachtegoed van deze groep mensen, die zich zachtaardig verzette tegen rigide Victoriaanse opvattingen over seksualiteit en identiteit. Bloomsbury toont het verlangen om van de wereld ‘een prachtig versierd en vrijzinnig vorstendommetje’ te maken – en de hoge prijs die daarvoor wordt betaald. Een must see voor anglofielen, literatuurliefhebbers en romantici.

Florian Myjer is al enkele jaren een bekende bij Podium Bloos. Zo was hij ook vorig jaar te zien tijdens Live Art Festival Breda en op aantal edities van Ogentroost. Florian speelde eerder in o.a. Gesualdo en Oliver. Kim Karssen was eerder bij De Warme Winkel te zien in De Warme Winkel speelt De Warme Winkel en Vincent Rietveld gaat voor de Louis d’Or.

concept, tekst, spel: Kim Karssen, Florian Myjer | kostuums: Hanne Pierrot | eindregie: Jip Vuik | met dank aan: Carry Hendriks, Joost Horward, Huguette Mackay, Marc Zwietink

foto: Johan van Veen