Speeltijden

vrijdag

Podium Bloos

20.00 - 20.40
try-out
Tickets

zaterdag

Podium Bloos

19.00 - 19.40
première
Tickets

Podium Bloos

22.00 - 22.40
Tickets

zondag

Podium Bloos

14.00 - 14.40
Tickets

Heather Ware | The Shepherd (première)

terug

Dans | 40 minuten (voor de gehele doublebill met Joost van Dijk)
Toegang: € 10,-

Deze voorstelling wordt gepresenteerd in een doublebill met Joost van Dijk | Nader Verdwaald

Hoe gaan mensen om met de soms euforische, maar vaak ook tragische consequenties van een leven vol risico? Choreograaf Heather Ware (CAN) onderzocht dat gegeven in haar laatste voorstelling.

In haar nieuwste werk, de solo The Shepherd, zet Heather een stapje terug om te onderzoeken wat aan het fenomeen risico ten grondslag ligt: het begrip veiligheid. Risico kun je tenslotte alleen nemen als je je veilig voelt. Voor velen in onze wereld is veiligheid echter geen vanzelfsprekendheid. Is het wel iets dat we als individu zelf in de hand hebben? Of hebben we daar anderen voor nodig? Een herder is iemand die waakt, verzorgt en begeleidt. Wat hebben we nodig om een gevoel van individuele veiligheid te creëren in een wereld waarin dit geen vanzelfsprekendheid is.

The Shepherd is een klassiek verhaal gebaseerd op de iconische novel van Frederick Forsyth. Een piloot wiens gevechtsvliegtuig defect raakt boven de Noordzee. Hij wordt naar een veilige haven geleid door The Shepherd, een spookachtige vintage bomvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog. Uitgaande van haar (dansend) lichaam en de fysieke ruimte onderzoekt Heather in deze solo de dunne lijn, die we misschien het best kunnen omschrijven als ‘net veilig genoeg’.

Heather Ware is sinds 2003 een van de gezichtsbepalende dansers van het Nederlandse gezelschap LeineRoebana. In 2010 ontving ze de Zwaan voor de meest indrukkwekkende dansprestatie. In afgelopen jaren ontwikkelde Heather haar eigen voorstellingen. Vorig jaar was ze tijdens LA Breda te zien met Last Call.

Choreografie & performance: Heather Ware | productie: Podium Bloos

Kun je niet kiezen?

Maak dan gebruik van één van de samengestelde routes. Daarnaast profiteer je ook nog eens van een korting op het totaalbedrag!

Zaterdag 30 juni route 3:

21.00 uur Kim-Jomi Fischer & Marta Alstadsaeter | Engel (première)
22.00 uur Doublebill Heather Ware | The Shepherd & Joost van Dijk | Nader Verdwaald

Voor maar € 15,- Tickets