Speeltijden

vrijdag

Stokvishallen boven

20.00 - 20.50
Tickets

zaterdag

Stokvishallen boven

16.00 - 16.50
Tickets

Stokvishallen boven

20.00 - 20.50
Tickets

zondag

Jija Sohn | Tamago (première)

terug

Performance | 50 minuten
Toegang: € 10,-

Tamago(ei) is een even verfijnde als verontrustende solo van de Japanse/Koreaanse Jija Sohn. Beginnend met een standbeeld en eindigend met een knal neemt Sohn het publiek mee op een missie tussen het reële en het virtuele, tussen kitsch en associatie. Met behulp van stapels hooi wordt een surrealistisch visueel landschap gebouwd, waarin de toeschouwer op zintuigelijke wijze wordt meegenomen naar ‘verwilderde’ vrouwelijkheid, naar waanzin die niet uit te leggen is, naar eenzame transcendentie. In deze rituele performance laat Jija Sohn zich bijstaan door tien vrijwillige Bredase dansers.

Jija Sohn studeerde in 2015 af aan de School voor Nieuwe Dans Ontwikkeling (SNDO) in Amsterdam en werd als choreograaf geselecteerd voor het Moving Forward traject. Tijdens dit traject ontwikkelde ze de voorstelling Geischa’s Miracle(2016), dit voorjaar volgde Kyabajõin een samenwerking met Dansmakers en PLAN (Podium Bloos, Festival Boulevard en Dans Brabant). In haar werk onderzoekt Jija Sohn hoe culturele diversiteit kan worden omgezet in een universele waarde.

Let op: in de voorstelling wordt gewerkt met hooi.

Concept & performance: Jija Sohn | artistiek advies: Katerina Bakatsaki | lichtontwerp: Vinny Jones & Saskia de Vries | coproductie: Podium Bloos

“Krachtig zijn is niet alleen voorbehouden aan mannen.”
Lees het hele stuk waarin Jija Sohn praat over het ontstaan van haar nieuwe voorstelling Tamago.

Kun je niet kiezen?

Maak dan gebruik van één van de samengestelde routes. Daarnaast profiteer je ook nog eens van een korting op het totaalbedrag!

Zaterdag 30 juni route 2:

20.00 uur Jija Sohn | Tamago
21.00 uur Kim-Jomi Fischer & Marta Alstadsaeter | Engel (première)

Voor maar € 15,- Tickets