Speeltijden

vrijdag

zaterdag

Conservenloods

23.00 - 00.00
Tickets

zondag

Kevin Toma & Ronnie van der Veer | Filmconcert: Frankenstein

terug

Film, livemuziek | 70 minuten
Toegang: € 10,-

Dit jaar, precies 200 jaar geleden schreef Mary Shelley Frankenstein, de beroemde roman over de wetenschapper en zijn uit lichaamsdelen gecreëerde monster. In opdracht van Imagine Film Festival componeerde filmcomponist en -muzikant Kevin Toma nieuwe muziek voor James Whales klassieker Frankenstein(1931).

Kevin Toma heeft vooral naam gemaakt als filmjournalist voor de Volkskrant, maar is ook een veelgevraagd componist en uitvoerder van frisse, eigentijdse composities voor zwijgende films. De livemuziek (piano en synthesizer) wordt gecombineerd met een ingetogen compositie van samples en soundscapes. Toma trad eerder op tijdens het International Film Festival Rotterdam, International Documentary Filmfestival Amsterdam, Lowlands en tijdens filmconcerten in Chassé Cinema (o.a. 7th Heaven, The Lost World, Faust, The Lodger).

Wat de voorstelling bijzonder maakt, is dat de gerenommeerde sound designer en foley artist Ronnie van der Veer (Bram Fischer, Quality Time, The Lobster) live geluiden verzorgt bij de film. De loodzware stappen van het monster, de apparatuur in het laboratorium van Frankenstein, krakende deuren en piepende vloeren – het komt allemaal extra tot leven tijdens dit unieke filmconcert, dat als late-night programma nu ook in LA Breda te zien is.

Dit programma kwam tot stand in samenwerking met Chassé Cinema.