Speeltijden

vrijdag

Azijnhal

20.00 - 20.30
Tickets

Azijnhal

22.00 - 22.30
Tickets

zaterdag

zondag

NYX / Dyane Donck & Els Mondelaers | Myriam (try-out)

terug

Muziek, performance | 30 minuten
Toegang: € 5,-

Myriam is gebaseerd op de hoofdrolspeler van de horrorklassieker ‘The Hunger’. Ze is een oud wezen met een eeuwig leven; een vampier. Haar zintuigen hebben zich ontwikkeld tot bovenmenselijke kracht en ze kan de gedachten van mensen manipuleren. De intensiteit waarmee ze de realiteit ervaart, lijkt voor gewone mensen een psychedelische trip. Het stuk concentreert zich op het menselijke verlangen om eeuwig jong te blijven en de dood te overwinnen.

In Myriam wordt het publiek meegesleept in een caleidoscoop van uitersten: van betoverend mooi tot angstaanjagend donker. De soundscapes en liedjes, de David Lynche- achtige videobeelden en andere theatrale elementen zijn puzzelstukjes, die een kader van betekenis vormen waarin ieder een eigen verhaal kan vormen.

Sopraan Claron McFadden (USA) vertegenwoordigthet fascinerende hoofdpersonage, dat niet persoonlijk aanwezig is, maar de zintuigen van het publiek binnendringt via 3D-audio en geprojecteerde beelden.

Mezzosopraan Els Mondelaers (BEL) en componist Dyane Donck (NED) combineren hun verschillende vaardigheden in een performance-concept waarin moderne klassieke compositie en pop en elektronische muziek samenkomen. In de vorige editie van LA Breda verzorgde NYX de muziek bij de installatie KRATER! van BouwmeesterDonck.

Concept, muziek en realisatie: NYX | Els Mondelaers & Dyane Donck, vocalen en performance op film: Claron McFadden | video: Auke Hamers | live geluidstechnicus: Sandor Caron | productie: Stichting MONO | coproductie & coaching: November Music Festival, Muziektheater Transparant, Podium Bloos, Operadagen Rotterdam