Speeltijden

vrijdag

Stokvishallen achter

18.30 - 23.00
gratis

zaterdag

Stokvishallen achter

15.00 - 23.00
gratis

zondag

Stokvishallen achter

12.00 - 18.00
gratis

Samira Elagoz | The Young and the Willing

terug

Film | doorlopend
Toegang gratis

De datingapp Tinder is berucht om het gebruik voor een snelle hook-up. Samira Elagoz (FIN) speelt met The Young and the Willingin op dat idee. Ze gebruikt de brutaliteit en directheid van deze app en ontmoet jongens alleen op dat moment. Ze schudden elkaar de hand, wisselen namen uit en kussen elkaar…

De videocollectie waarin ze deze ontmoetingen verzamelde toont het moment voorafgaand aan de kus en is geïnspireerd op de lyrics van een jonge Finse popster:

I wanna be your first kiss

I know you wanna feel like this

Girl I’m gonna show you what true love is

I wanna be your first kiss

“Ontroerend zijn de dialogen tussen de ‘lovers’ en de momenten dat de jongens ongeduldig en ongemakkelijk wachten tot Elagoz haar camera heeft ingesteld”– Theaterkrant

Samira Elagoz studeerde kortgeleden af aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling (SNDO), maar haar werk betreft niet alleen dans. Haar werk bevat elementen van performance, video en film en is uitgegroeid tot een nieuw soort docu-fictie-genre. Elagoz gooide internationaal hoge ogen met haar film Craigslist Allstars en performance Cock cock… who’s there? Sindsdien heeft haar carrière vleugels gekregen.

De vertoning van The Young and the Willing is een samenwerking met BredaPhoto en is doorlopend te bezoeken.

Regie, edit, camera, productie:Samira Elagoz | met dank aan: The Finnish Cultural Foundation, Blooom Award, ICK Amsterdam, Veem House For Performance.