Speeltijden

vrijdag

Electron Kopse Kant

18.30 - 22.00
installatie, doorlopend

Electron Kopse Kant

22.00 - 22.15
met koor, première
Tickets

zaterdag

Electron Kopse Kant

15.00 - 22.00
installatie, doorlopend

Electron Kopse Kant

22.00 - 22.15
met koor
Tickets

zondag

Electron Kopse Kant

12.00 - 16.00
installatie, doorlopend

Electron Kopse Kant

16.00 - 16.15
met koor
Tickets

Willum Geerts | STEM|STUK #2

terug

Installatie | doorlopend                               Performance met koor | 15 minuten
Toegang gratis                                                 Toegang: € 3,50

Speciaal voor LA Breda creëert Willum Geerts een nieuwe performance met lokale zangers en performers rondom zijn installatie ALLES MOET WEG. In dit nieuwe werk, STEM|STUK#2, komt de absurditeit, chaos en vluchtigheid van de hedendaagse meningencultuur bij elkaar in speelse, vervreemdende vocalises. Ze gaan een relatie aan met de bijzondere architectuur van het monumentale pand van Electron.

In onze maatschappij gaat de oorspronkelijke kracht van de stem al snel verloren. Is er hoop? Kunnen we de schoonheid van ons meest persoonlijke en basale instrument herontdekken? In STEM|STUK#2wordt taal gedeconstrueerd en klank opnieuw georkestreerd. De proteststem in optima forma spreekt.

In zijn werk speelt multidisciplinair kunstenaar Willum Geerts bij voorkeur met prozaïsche elementen uit het alledaagse en de grote thema’s van ons absurde bestaan.

Willum Geerts heeft vanuit zijn ervaring met beeldende kunst, muziek, theater, televisie en vormgeving een multidisciplinaire mengvorm ontwikkeld waarin vormen van installatiekunst, performance, audio- en videowerk, grafisch ontwerp, tekenen, schilderen en taal bij elkaar komen.

STEM|STUK #2, komt tot stand in coproductie met Electron en is tijdens LA Breda doorlopend te bezoeken. De dag wordt steeds afgesloten met een live performance met het koor.

Dit programma komt tot stand in samenwerking met Electron. 

“Het zijn ook maar gewoon klanken die je kunt deconstrueren en waar je mee kunt schuiven, waardoor je loskomt van de betekenis en er weer onverwachte verbindingen en nieuwe betekenissen ontstaan.”

Lees wat Willum Geerts​ beweegt tot het maken van deze nieuwe performance.