terug

interactieve voorstelling | 90 minuten

Ben niet langer de passieve toeschouwer maar kijk verder dan je potlood lang is en kom tekenen onder invloed van licht, geluid, performance, projecties en props. Kunstenaar Willum Geerts trekt met TekenenOnderInvloed ten strijde tegen het negatieve imago van het hedendaagse Sensory Overload. Dwars door alles en om de reeds bewandelde paden heen. Waarom gebruiken we al die prikkels niet gewoon in ons creatieve voordeel?

Tijdens deze interactieve voorstelling komen in stevig tempo korte en lange scenes voorbij. Vol humor, actualiteit, escapisme en kritisch engagement en met het naaktmodel als continue baken in deze chaos. Strategische verwarring en abrupte verstilling zorgen voor een andere blik en een onverwacht resultaat op papier. Dit maakt TekenenOnderInvloed een ode aan de hedendaagse mens in al zijn kracht en kwetsbaarheid temidden van het dagelijkse informatiebombardement.

concept, scenario, regie en spel: Willum Geerts | techniek: Jaco Schilp

Deze voorstelling wordt gepresenteerd in samenwerking met Graphic Matters.

Praktische informatie: Je hoeft niet te kunnen tekenen om te kunnen tekenen bij TekenenOnderInvloed, iedereen is welkom! Basic tekenmaterialen zijn aanwezig, maar neem vooral ook je eigen favoriete materialen mee voor het beste resultaat!

Willum Geerts (1971) is een multidisciplinair kunstenaar. Hij exposeert en treedt op in binnen- en buitenland met zijn allround werken, binnen en buiten de museale context. Daarnaast realiseert hij diverse projecten in de film- en televisiewereld (o.a. NPS), theater (o.a. Artemis, Vredenburg) en muziek (o.a. Human Alert). Geerts heeft diverse stipendia ontvangen van Fonds BKVB, Stifo en Mondriaan Stichting. Als spreker / gastdocent werkte hij samen met diverse instituten en op uitnodiging van diverse internationale kunstenaarsresidenties in de U.S.A., het Midden Oosten en Aziƫ. Het is de tweede keer dat Geerts deelneemt aan Live Art Festival Breda.

foto: Willum Geerts