Kevin Toma & Ronnie van der Veer | Filmconcert: Frankenstein

Film, livemuziek | 70 minuten
Toegang: € 10,-

Dit jaar, precies 200 jaar geleden schreef Mary Shelley Frankenstein, de beroemde roman over de wetenschapper en zijn uit lichaamsdelen gecreëerde monster. In opdracht van Imagine Film Festival componeerde filmcomponist en -muzikant Kevin Toma nieuwe muziek voor James Whales klassieker Frankenstein(1931).

Kevin Toma heeft vooral naam gemaakt als filmjournalist voor de Volkskrant, maar is ook een veelgevraagd componist en uitvoerder van frisse, eigentijdse composities voor zwijgende films. De livemuziek (piano en synthesizer) wordt gecombineerd met een ingetogen compositie van samples en soundscapes. Toma trad eerder op tijdens het International Film Festival Rotterdam, International Documentary Filmfestival Amsterdam, Lowlands en tijdens filmconcerten in Chassé Cinema (o.a. 7th Heaven, The Lost World, Faust, The Lodger).

Wat de voorstelling bijzonder maakt, is dat de gerenommeerde sound designer en foley artist Ronnie van der Veer (Bram Fischer, Quality Time, The Lobster) live geluiden verzorgt bij de film. De loodzware stappen van het monster, de apparatuur in het laboratorium van Frankenstein, krakende deuren en piepende vloeren – het komt allemaal extra tot leven tijdens dit unieke filmconcert, dat als late-night programma nu ook in LA Breda te zien is.

Dit programma kwam tot stand in samenwerking met Chassé Cinema.

AKV | St. Joost | Reis!

Beeldende kunst | doorlopend
Toegang gratis

20 studenten van AKV | St. Joost strijken neer in de Stokvishallen. Van hieruit gaan ze op reis en slaan ze voor het eerst hun vleugels uit.

Wat is reizen?
Deze vraag stellen ze aan zichzelf en tegelijkertijd aan de kijkers.
Met film, installaties als performances en beeldende kunst nemen de studenten de toeschouwer mee. Naar ver weg of dichtbij, over andermans grenzen heen, of aarzelend over de eigen drempel.

Joost van Dijk | Nader Verdwaald

Film, livemuziek | 40 minuten (voor de gehele doublebill met Heather Ware)
Toegang: € 10,-

Deze voorstelling wordt gepresenteerd in een doublebill met Heather Ware | The Shepherd. 

Er zijn dingen die ik niet mag vergeten en er zijn dingen die ik liever had willen vergeten.

In een associatieve micro-voorstelling met film en livemuziek d(w)aalt muzikant, componist en filmer Joost van Dijk af in de tijdloze oase tussen heden en verleden. De hectiek van het alledaagse maakt plaats voor een oeverloze, kabbelende gedachtestroom. To-do lijstjes verdampen in flarden vol melancholie en herinnering. Wat overblijft is het niets, daar waar dwalen de weg is en vergeten een staat van zijn.

Joost van Dijk is autodidactisch musicus, muziekcomponist en videograaf. Zowel met zijn visuele werken als met zijn muziek laat hij gevoeligheid, gevoel en sfeer de overhand hebben over technische details, intellectuele complexiteit, hypes en rigide regels.

 

Concept, muziek & beeld: Joost van Dijk

Kun je niet kiezen?

Maak dan gebruik van één van de samengestelde routes. Daarnaast profiteer je ook nog eens van een korting op het totaalbedrag!

Zaterdag 30 juni route 3:

21.00 uur Kim-Jomi Fischer & Marta Alstadsaeter | Engel (première)
22.00 uur Doublebill Heather Ware | The Shepherd & Joost van Dijk | Nader Verdwaald

Voor maar € 15,- Tickets

Samira Elagoz | The Young and the Willing

Film | doorlopend
Toegang gratis

De datingapp Tinder is berucht om het gebruik voor een snelle hook-up. Samira Elagoz (FIN) speelt met The Young and the Willingin op dat idee. Ze gebruikt de brutaliteit en directheid van deze app en ontmoet jongens alleen op dat moment. Ze schudden elkaar de hand, wisselen namen uit en kussen elkaar…

De videocollectie waarin ze deze ontmoetingen verzamelde toont het moment voorafgaand aan de kus en is geïnspireerd op de lyrics van een jonge Finse popster:

I wanna be your first kiss

I know you wanna feel like this

Girl I’m gonna show you what true love is

I wanna be your first kiss

“Ontroerend zijn de dialogen tussen de ‘lovers’ en de momenten dat de jongens ongeduldig en ongemakkelijk wachten tot Elagoz haar camera heeft ingesteld”– Theaterkrant

Samira Elagoz studeerde kortgeleden af aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling (SNDO), maar haar werk betreft niet alleen dans. Haar werk bevat elementen van performance, video en film en is uitgegroeid tot een nieuw soort docu-fictie-genre. Elagoz gooide internationaal hoge ogen met haar film Craigslist Allstars en performance Cock cock… who’s there? Sindsdien heeft haar carrière vleugels gekregen.

De vertoning van The Young and the Willing is een samenwerking met BredaPhoto en is doorlopend te bezoeken.

Regie, edit, camera, productie:Samira Elagoz | met dank aan: The Finnish Cultural Foundation, Blooom Award, ICK Amsterdam, Veem House For Performance.