Peggy

Peggy heeft een YouTube kanaal waar ze akoestische covers plaatst van bekende en wat minder bekende liedjes. Ze zijn een duo wat veel lol heeft met elkaar en probeert over te brengen naar het publiek. Ze zullen op 30 juni dan ook verschillende liedjes akoestisch spelen. Pop/rock/soul.

Second Circle

Second Circle is een jonge band uit Breda met een voorliefde voor tijdloze folk en country muziek. Gewapend met slechts een gitaar, viool, cajon en vocalen creëren zij een volle klank. Het repertoire van covers en eigen nummers neemt je mee op reis van het platteland van Amerika tot de groene heuvels van Ierland.

De bandnaam vindt haar roots in de drie cirkels van energie. In de tweede cirkel ben je sterk verbonden met de aarde en bereik je mensen via pure, positieve en open communicatie. Met deze geest wil de band haar publiek bereiken.

Kevin Toma & Ronnie van der Veer | Filmconcert: Frankenstein

Film, livemuziek | 70 minuten
Toegang: € 10,-

Dit jaar, precies 200 jaar geleden schreef Mary Shelley Frankenstein, de beroemde roman over de wetenschapper en zijn uit lichaamsdelen gecreëerde monster. In opdracht van Imagine Film Festival componeerde filmcomponist en -muzikant Kevin Toma nieuwe muziek voor James Whales klassieker Frankenstein(1931).

Kevin Toma heeft vooral naam gemaakt als filmjournalist voor de Volkskrant, maar is ook een veelgevraagd componist en uitvoerder van frisse, eigentijdse composities voor zwijgende films. De livemuziek (piano en synthesizer) wordt gecombineerd met een ingetogen compositie van samples en soundscapes. Toma trad eerder op tijdens het International Film Festival Rotterdam, International Documentary Filmfestival Amsterdam, Lowlands en tijdens filmconcerten in Chassé Cinema (o.a. 7th Heaven, The Lost World, Faust, The Lodger).

Wat de voorstelling bijzonder maakt, is dat de gerenommeerde sound designer en foley artist Ronnie van der Veer (Bram Fischer, Quality Time, The Lobster) live geluiden verzorgt bij de film. De loodzware stappen van het monster, de apparatuur in het laboratorium van Frankenstein, krakende deuren en piepende vloeren – het komt allemaal extra tot leven tijdens dit unieke filmconcert, dat als late-night programma nu ook in LA Breda te zien is.

Dit programma kwam tot stand in samenwerking met Chassé Cinema.

Joost van Dijk | Nader Verdwaald

Film, livemuziek | 40 minuten (voor de gehele doublebill met Heather Ware)
Toegang: € 10,-

Deze voorstelling wordt gepresenteerd in een doublebill met Heather Ware | The Shepherd. 

Er zijn dingen die ik niet mag vergeten en er zijn dingen die ik liever had willen vergeten.

In een associatieve micro-voorstelling met film en livemuziek d(w)aalt muzikant, componist en filmer Joost van Dijk af in de tijdloze oase tussen heden en verleden. De hectiek van het alledaagse maakt plaats voor een oeverloze, kabbelende gedachtestroom. To-do lijstjes verdampen in flarden vol melancholie en herinnering. Wat overblijft is het niets, daar waar dwalen de weg is en vergeten een staat van zijn.

Joost van Dijk is autodidactisch musicus, muziekcomponist en videograaf. Zowel met zijn visuele werken als met zijn muziek laat hij gevoeligheid, gevoel en sfeer de overhand hebben over technische details, intellectuele complexiteit, hypes en rigide regels.

 

Concept, muziek & beeld: Joost van Dijk

Kun je niet kiezen?

Maak dan gebruik van één van de samengestelde routes. Daarnaast profiteer je ook nog eens van een korting op het totaalbedrag!

Zaterdag 30 juni route 3:

21.00 uur Kim-Jomi Fischer & Marta Alstadsaeter | Engel (première)
22.00 uur Doublebill Heather Ware | The Shepherd & Joost van Dijk | Nader Verdwaald

Voor maar € 15,- Tickets

39Graden Route op STEK

Dans, theater, muziek | 90 minuten
Toegang: € 5,-

Geef je over aan het onbekende! In een caravan, loods, voormalige bus en andere bijzondere hoeken van het creatieve STEK zal menig jong talent je verrast doen staan. Theater,  dans, circus en muziek; gegarandeerd dat je na het zien van deze mini performances barst van de energie.

39Graden is een platform waar jongeren tussen de 15 en 21 jaar de mogelijkheid krijgen om hun podiumtalent verder te ontwikkelen. In deze route is een aantal deelnemers te zien die afgelopen festivaleditie in Podium Bloos opvielen.

39Graden is een productie van Podium Bloos.

Met o.a. Floor Langen (theater, winnares Gouden Thermometer 2018), Claire Vrijenhoek & Ankie de Wolff (theater), Elise Reiniers (dans, Element Strong), Rik Verschueren (breakdance/modern) en Verse Jappe (rap, Kunstbende).

Eva van Pelt | Hier (concert voor één)

Muziek | 15 minuten
Toegang: € 3,50

Op de zeldzame momenten dat we werkelijk contact met iemand maken, voelen we wat er echt toe doet. In Hier (concert voor één) draait het om dat moment.

Eva van Pelt speelt voor slechts één enkele bezoeker. Je treedt binnen in een bijzondere ruimte, waar je tegenover haar plaatsneemt. Zij stelt vragen en je kijkt elkaar 1 minuut in de ogen aan. Ze speelt een nummer in een unieke uitvoering, die ontstaat en aansluit op wat ze in dat gedeelde moment te weten is gekomen of heeft gevoeld.

Eva van Pelt is een Brabantse zangeres en maker. Met haar Nederlandstalige nummers maakt ze sterke, persoonlijke voorstellingen in het spannende grijze gebied tussen popmuziek en theater. In 2016 studeerde zij af als zangeres aan de Fontys Rockacademie in Tilburg. In 2012 ontving ze de Gouden Thermometer op festival 39Graden.

Het is niet mogelijk voor deze voorstelling online te reserveren, maar zorg dat je in de buurt bent en wie weet zit jij tegenover Eva tijdens LA Breda! Elk kwartier is er ruimte voor een nieuw concert voor één.

NYX / Dyane Donck & Els Mondelaers | Myriam (try-out)

Muziek, performance | 30 minuten
Toegang: € 5,-

Myriam is gebaseerd op de hoofdrolspeler van de horrorklassieker ‘The Hunger’. Ze is een oud wezen met een eeuwig leven; een vampier. Haar zintuigen hebben zich ontwikkeld tot bovenmenselijke kracht en ze kan de gedachten van mensen manipuleren. De intensiteit waarmee ze de realiteit ervaart, lijkt voor gewone mensen een psychedelische trip. Het stuk concentreert zich op het menselijke verlangen om eeuwig jong te blijven en de dood te overwinnen.

In Myriam wordt het publiek meegesleept in een caleidoscoop van uitersten: van betoverend mooi tot angstaanjagend donker. De soundscapes en liedjes, de David Lynche- achtige videobeelden en andere theatrale elementen zijn puzzelstukjes, die een kader van betekenis vormen waarin ieder een eigen verhaal kan vormen.

Sopraan Claron McFadden (USA) vertegenwoordigthet fascinerende hoofdpersonage, dat niet persoonlijk aanwezig is, maar de zintuigen van het publiek binnendringt via 3D-audio en geprojecteerde beelden.

Mezzosopraan Els Mondelaers (BEL) en componist Dyane Donck (NED) combineren hun verschillende vaardigheden in een performance-concept waarin moderne klassieke compositie en pop en elektronische muziek samenkomen. In de vorige editie van LA Breda verzorgde NYX de muziek bij de installatie KRATER! van BouwmeesterDonck.

Concept, muziek en realisatie: NYX | Els Mondelaers & Dyane Donck, vocalen en performance op film: Claron McFadden | video: Auke Hamers | live geluidstechnicus: Sandor Caron | productie: Stichting MONO | coproductie & coaching: November Music Festival, Muziektheater Transparant, Podium Bloos, Operadagen Rotterdam

Damé

Damé is een Nederlandse band met een vernieuwende sound. Zij zijn door o.a. producer A.R.T. (bekend van Typhoon, Rico en Sticks) bestempeld als nieuw talent dat in de gaten moet worden gehouden. De oprichters van Damé; Daphne (zang) en Alan (gitarist, producer) zijn allebei (in hun vakgebied) aan de Herman Brood Academie afgestudeerd. Ze waren onlangs ter promotie van hun nieuwe plaat: “Monastery EP” te zien op het televisieprogramma ‘KPN: Soundcheckers’, en live te horen op Radio NPO 2 tijdens ‘De Roodshow’. Een band die in de gaten gehouden moet worden!